25 Kasım 2010 Perşembe

LPG BAKIR BORUSU

LPG bakır borusunun temel görevi tanktaki gazı LPG valfine, LPG valfinden de regülatöre aktarmaktır. Bakır boru mutlaka 45 bar basınca dayanıklı olmalıdır.
Tankın üzerindeki multivalften çıkan basınca dayanıklı bakır boru, egzozdan asgari 150 mm uzaklıkta veya araya yalıtkan malzeme koyarak 50 mm uzaklıkta, egzozun kar ı tarafından, aracın en alt kanallarından, her 600 mm’de bir tutma mandalları ile tutturularak geçirilmeli, aracın yere sürtünmesi halinde bakır borunun zarar görmeyeceğ i bir noktadan regülatöre ula ştırılmalıdır.

Bakır borunun dış yüzeyi ta ş vb. çarpmalara kar şı dayanımı arttırmak amacıyla plastik ile kaplanmı ştır.Bakır boru şoför mahali ve çamurluklardan geçirilemez.
Çamurluklardan geçirilen bakır boru uygulaması sıkça kar şıla şılan yanlı ş bir uygulamadır. Bu yanlış uygulamada lastiklerden fırlayan ta şların çarpması sonucu bakır borunun delinmesine neden olunmaktadır. Ayrıca bakır borular zamanla LPG’den etkilenerek sertleş mekte, kırılgan bir yapıya sahip olmakta ve içlerinde korozif etki nedeni ile tıkanmalar olu şabilmektedir. Bu durumun yarataca ğı olumsuzlukları önlemek için bakır boruların 4 yılda bir de ği tirilmesi önerilmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder